زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

حجاب دختران محمد (قرآن)







۱ - پوشش دختران پیامبر



پیامبر صلی الله علیه وآله، موظف به آموزش و فرمان حجاب به دختران خود بود.
یـایها النبی قل لازوجک وبناتک ونساء المؤمنین یدنین علیهن من جلـبیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلایؤذین وکان الله غفورا رحیمـا... ]‌ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: «جلبابها (روسری‌های بلند) خود را بر خویش فروافکنند، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا کنون خطا و کوتاهی از آنها سر زده توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.
از معصوم نقل کرده که فرموده: سبب نزول این آیه چنین بود، که زنان از خانه بیرون می‌شدند تا به مسجد آیند، و دنبال رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم نماز بخوانند، و چون شب می‌شد، و زنان برای نماز مغرب و عشاء بیرون می‌آمدند، جوانان سر راه آنان می‌نشستند، و متعرض ایشان می‌شدند، خدای تعالی این آیه را نازل فرمود.
و در الدر المنثور است که عبد الرزاق، عبد بن حمید، ابو داود، ابن منذر، ابن ابی حاتم، و ابن مردویه، از‌ ام سلمه روایت کرده‌اند که گفت: وقتی آیه" یدنین علیهن من جلابیبهن" نازل شد، زنان انصار طوری از خانه‌ها بیرون شدند که گویی کلاغ سیاهند، چون کیسه‌ای سیاه به خود پوشانده بودند که سراپایشان گرفته بود .

۲ - مراد از دختران



پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم یک دختر بیشتر نداشت و آن فاطمه بود و تعبیر بناتک برای دختران خدیجه که از شوهر قبلی داشت و بنات ازواج بودند تعبیر به بنات فرموده و ممکن است مراد فاطمیات باشند تا دامنه قیامت که زنهای سیده بلکه بسیاری از زنها که از طرف مادرها و جدات به پیغمبر میرسند چون این حکم اختصاص به زنان پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم ندارد بلکه تا دامنه قیامت است.
و نساء المؤمنین زنهای مؤمنه چه مزوجه باشند یا غیر مزوجه.
[۳] اطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج۱۰، ص۵۲۷.

رعایت حجاب، امری لازم تر بر دختران پیامبر صلی الله علیه وآله، نسبت به سایر زنان مؤمن است.
یـایها النبی قل لازوجک وبناتک ونساء المؤمنین یدنین علیهن من جلـبیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلایؤذین وکان الله غفورا رحیمـا.

۳ - پانویس


 
۱. احزاب/سوره۳۳، آیه۵۹.    
۲. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۶، ص۵۱۷.    
۳. اطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج۱۰، ص۵۲۷.
۴. احزاب/سوره۳۳، آیه۵۹.    


۴ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۱۰، ص۳۵۳، برگرفته از مقاله «حجاب دختران محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله».    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.